Ministrul finlandez al Afacerilor Europene: Ne intereseaza si daca vor fi condamnati vamesii romani arestati

0
1561

Operatiunea de arestare a vamesilor si politistilor de frontiera acuzati de coruptie din Vama Siret demonstreaza ca in Romania exista resorturile necesare pentru lupta impotriva coruptiei, insa suntem interesati si de cum vor decurge mai departe procedurile judiciare si daca vor exista condamnari, a declarat, luni, ministrul pentru Afaceri Europene si Migratie al Finlandei, Astrid Thors, transmite Agerpres.​

Astrid Thors, ministrul Afacerilor Europene si Migratiei din Finlanda:

„Cred ca aceasta actiune demonstreaza ca exista resorturile necesare in lupta impotriva coruptiei. Ne intereseaza sa urmarim si noi mai departe informatiile despre continuarea procedurilor penale si daca vor fi condamnari”, a declarat luni oficialul finlandez, intr-o conferinta de presa sustinuta la finalul intrevederii cu seful diplomatiei romane, Teodor Baconschi.

De asemenea, oficialul finlandez a aratat ca guvernul de la Helsinki sprijina aderarea la spatiul Schengen a Romaniei si Bulgariei, insa decizia in acest sens trebuie luata avand in vedere toti factorii relevanti. „E in mainile presedintiei ungare a Consiliului European sa duca mai departe acest obiectiv, care depinde de reevaluarea din Bulgaria din luna martie si deciziile care vor fi adoptate ulterior”, a declarat ministrul Astrid Thors.

Totodata, oficialul de la Helsinki a mentionat ca Finlanda doreste continuarea Mecanismului de Cooperare si Verificare in Justitie (MCV), insa aceasta este o chestiune separata de procesul de aderare la spatiul Schengen a Romaniei.

Ministrul finlandez al Afacerilor Europene: Ne intereseaza si daca vor fi condamnati vamesii romani arestati

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.