Finlanda s-a raliat Germaniei si Frantei: nu vrea Romania in Schengen

0
1773

Finlanda s-a raliat Germaniei si Frantei si a refuzat, la randul sau, intrarea Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen, a declarat joi un purtator de cuvant al guvernului finlandez.

„Aceasta pozitie oficiala a fost decisa saptamana trecuta de comitetul pentru afaceri europene„, care reuneste ministrii finlandezi din domeniul respectiv, a declarat pentru AFP Mikko Norros, purtatorul de cuvant al cabinetului premierului.

Norros a precizat ca se prevazuse ca decizia sa fie anuntata in cursul vizitei pe care ministrul francez pentru Afaceri Europene, Laurent Wauquiez, a efectuat-o joi la Helsinki.

Intr-o conferinta de presa comuna cu ministrul finlandez pentru Afaceri Europene si Imigratie, Astrid Thors, Wauquiez a subliniat ca aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen va avea efecte asupra securitatii Europei.

Thors a declarat, la randul sau, ca cele doua tari au inregistrat progrese, dar ca mai trebuie luate „masuri concrete pentru consolidarea luptei impotriva criminalitatii si coruptiei„.

Salutand decizia finlandeza, Wauquiez a declarat: „Este foarte important pentru noi ca astazi, pentru prima data, guvernul finlandez si-a exprimat oficial indoielile privind posibilitatea Romaniei si Bulgariei de a adera la Schengen„.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.