Neagu Udroiu – Zapezi din Miazanoapte, Ambasador in Finlanda

Ambasadorul Romaniei la Helsinki intre 2001-2006 a publicat o carte despre misiunea sa in Finlanda, intitulata Zapezi din Miazanoapte.

” O carte-enciclopedie, pe care o putem numi si „Totul despre Finlanda”. Dupa ce o citesti, parca ai fi fost tu insuti in „Finlanda cea de toate zilele”. Adica, si in somptuoase saloane diplomatice, si in micile asezari lapone de dincolo de Cercul Polar, si in cabinetul de lucru al sefului statului, dar si in bizarul arhipelag Aland. ” (Corneliu Vlad ” Cronica Romana, http://www.infonews.ro/article91117.html)

” Tema care captează interesul lui Neagu Udroiu este aceasta: „Ce are de invăţat Romania de la Finlanda?”. intrebare al cărei răspuns, in planul acţiunii politice, diplomatice, in sfera „globalizării”, revine la a inţelege cum a reuşit o ţară mică, Finlanda, să işi apere interesele in pofida presiunilor restricţionare practicate de marile puteri?

in fine, capitolul „Singur printre ambasadori” este jurnalul de zi cu zi al mandatului diplomatic intre 2001-2006. In atenţia cititorului intra iniţiative menite să antreneze comunitatea romanească din Finlanda, expoziţii, concerte şi apariţii editoriale ” toate sub insemnele marelui proiect al Europei Unite. De aceea, preşedintele Finlandei ii spune la incheierea mandatului: „Vă mulţumesc pentru activitatea din Finlanda şi sper să vă revăd curand la Bucureşti” ” (Serban Cionoff, in Jurnalul National, http://www.jurnalul.ro/articole/114599/diploma-de-excelenta)

Cartea, 850 de pagini, din care 100 de pagini de poze, poate fi comandata la pretul special de 35 de euro ( + 11.45 euro taxe postale). Plata se face cu ramburs, la primirea cartii.

Pentru a comanda, scrieti la

office@agendafin.com .
sursa : Romani in Finlanda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.