Romanii din Finlanda au petrecut impreuna de Craciun si Revelion

1
1606


Asociatia Culturala Romana – Helsinki organizeaza diverse evenimente culturale, spectacole de muzica, teatru, film, expozitii, cursuri de limba, tabere de cultura si traditii, prelegeri pe diveres teme legate de cutura romana, calatorii personale si in grup, informari si activitati de editare pentru cresterea nivelului de cunostinte despre Romania in Finlanda si pastrarea identitatii culturale a comunitatii. Anul acesta romanii din Finlanda au putut sarbatorii Sfintele Sarbatori impreuna.
Dupa Craciunul organizat de Asociatia Culturala Romana-Helsinki, bucurand zeci de copii prin daruri, colinde, piesa de teatru, muzica si bucate traditionale, ACRH a organizat in orasul Espoo, REVELIONUL 2012 la cafeneaua Kaisa din cartierul Kivenlahti. Au participat membrii ai comunitatii de toate virstele si deasemenea invitati si vizitatori din Romania. „Chiar daca suntem departe de tara, aici in tara lui Mos Craciun, incercam pe cit posibil sa pastram tratidiile de acasa. Colindatorii au venit cu plugusorul si sorcova”, ne-a transmis dna. Copadineanu Luminita, Presedintele Asociatiei.

,,,, http://www.rgnpress.ro/rgn

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua,
    Interesante aceste activitati cu care va laudati DUPA consumarea lor.Scuze dar eu nu vad si nu simt comunitatea romanilor din Finlanda.Sau e doar pentru cei din Helsinki! Scuze dar cred ca e acelasi comportament ca in tara,adica unii sunt mai egali decat ceilalti.Daca voiati sa fie romani la aceste intruniri asteptam sa fim anuntati TOTI romanii. Sanatate!
    Fam. Badea, Kankaanpää

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.