Mai mulţi români decât ruşi, în închisorile din Finland

0
1616

Ultimul raport al „Criminal Sanctions Agency”, citat de publicaţia YLE News, arată că romanii sunt pe locul al doilea in topul deţinuţilor străini din inchisorile finlandeze, depăşind, astfel, numărul ruşilor

Fără să precizeze, insă, şi numărul deţinuţilor romani care sunt inchişi in inchisorile finlandeze, publicaţia mai scrie că numărul deţinuţilor străinilor a crescut in mod constant in această ţară, ajungand, la finele anului trecut la 14%. Cifrele arată o creştere de 2%, in mai puţin de un an.

Pe locul intai in topul deţinuţilor străini răman, in continuare, estonienii, in timp ce ruşii, vecinii de la est ai finlandezilor, se află pe locul al treilea, după romani.

1 din 7 deţinuţi din Finlanda este străin

Finlanda este a doua ţară europeană cu cel mai scăzut număr de deţinuţi pe cap de locuitor, aproximativ 60 de deţinuţi la 100.000 de locuitori, mai scrie yle.fi. Astfel, din cele aproximativ 3.260 de persoane incarcerate, 470 sunt străini. Raportul arată 1 deţinut străin la 7 deţinuţi finlandezi, dar situaţia se poate schimba in 2012, ţinand cont de procentul in creştere indicat de cercetarea realizată de „Criminal Sanctions Agency”.

Dacă Finlanda este ocupă locul al doilea in Europa după numărul mic de deţinuţi pe cap de locuitor, in Islanda sunt şi mai puţini: 40 la 100.000 de locuitori. in SUA, spre exemplu, sunt 743 de deţinuţi la 100.000 de locuitori, iar in Rusia 621.

Cat despre situaţia deţinuţilor din Romania, avem 133 la 100.000 de locuitori (respectiv 28.481 de persoane private de libertate), conform unui document al Comisiei Europene privind situaţia deţinuţilor din UE, publicat vara trecută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.