CityCab, taxiul Finlandez pentru orasele aglomerate

0
1721

inchidePlecand de la conceptul traditionalului taxi Londonez, Politehnica si Universitatea de Art si Design din Helsinki au conceput o noua masina, numita CityCab.

Noul taxi este adaptat la conditiile actuale de trafic, la nevoile pasagerilor si ale soferului. Cele doua institute au demarat acest proiect plecand de la un studiu caliatativ asupra problemelor pasagerilor si cele de trafic.

Masina este conceputa pentru a transporta cinci pasageri, plus un al salelea in scaun pentru persoane cu nevoi speciale. Sistemul de amortizare poate fi controlat la opriri pentru ca masina sa-si poata micsora garda la sol in vederea unui acces mai usor.

CityCab ofera un consum foarte scazut de carburant, iar nivelul emisiilor este la fel de scazut. Finlandezii au folosit o motorizare hibrida oferita de Toyota si au construit taxiul din fibra de carbon, ceea ce l-a ajutat sa cantaraeasca cu 75 de procente mai putin.

Noul taxi ofera manevrabilitate sporita, masina poate intoarce pe loc datorita sistemului de virare aplicat la toate cele patru roti. CityCab nu este un prototip, spun constructorii, ci este o masina functionala si va fi testata in Helsinki, incepand cu 2007.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.