VIDEO Sărbători de iarnă la Moş Crăciun acasă, Laponia in Finlanda

0
1748

Laponia şi Disneyland sunt luate cu asalt in fiecare iarnă de familiile cu copii care vor să-l vadă pe Moş in carne şi oase. Agenţiile de turism şi companiile aeriene au lansat, in acest an, reduceri de pană la 100% pentru copiii care călătoresc alături de părinţi pe tăramurile basmelor.

Una dintre cele mai frumoase destinaţii din lume de petrecere a Crăciunului este, de departe, Laponia. Situată in Finlanda, la Cercul Polar, Laponia este denumită „ţara lui Moş Crăciun”, motiv pentru care este invadată, anual, de milioane de turişti mari şi mici, care vor să-l viziteze pe Moşul cel drag, să-l descoasă de cat mai multe secrete şi, bineinţeles, să primească darurile mult visate.

Totodată, Laponia se poate lăuda cu tradiţiile de mii de ani, cu zăpada care se intinde cat vezi cu ochii, cu nopţile polare (sunt doar două ore de lumină pe zi) şi cu Aurora Boreală. Agenţiile de turism din Romania nu se puteau lăsa mai prejos in faţa celor internaţionale şi, de caţiva ani, pun la dispoziţia clienţilor sejururi in Laponia, care au prins foarte bine la romanii cu dare de mană. Potrivit operatorilor, anual, in Laponia merg peste 1.000 de romani care plătesc intre 600 şi 1.200 de euro pentru a petrece şase zile alături de Moş Crăciun, de reni şi de spiriduşi.

Cea mai solicitată staţiune laponă este Levi, datorită faptului că iubitorii sporturilor de iarnă pot schia pe unele dintre cel mai mari partii din Europa, iar pescarii pătimaşi pot pescui la copcă in lacurile ingheţate din apropiere. Ca să fie siguri că nu veţi ingheţa, organizatorii vă vor dota incă de la sosire cu costume şi cu cizme termoizolante. Zilnic, veţi putea participa la intreceri cu snow mobilele, veţi face safari cu reni sau cu caini huski prin pădurile inzăpezite şi pe banchizele de gheaţă şi veţi putea degusta specialităţile culinare finlandeze (carnaţi de ren, salate de hering, şuncă, somon).

VIDEO Sărbători de iarnă la Moş Crăciun acasă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.