Poliţia finlandeză a desfiinţat o tabără de cerşetori români de etnie romă

0
1524

Poliţia din Helsinki a desfiinţat o tabără amplasată de mai mulţi cerşetori romani de etnie romă in estul capitalei finlandeze.

Corturile şi bunurile au fost stranse şi transportate la o secţie de poliţie din capitală. Poliţiştii au lăsat insă un anunţ in limba romană in care ii instruiau pe imigranţii romani să işi recupereze bunurile de la secţia respectivă, relatează cotidianul Helsingin Sanomat in ediţia electronică.

Măsura adoptată de poliţia finlandeză nu vizează o anumită infracţiune, ci doar implementarea unei interdicţii de amplasare de tabere in zona metropolitană a capitalei.

Poliţiştii finlandezi au descoperit un alt adăpost improvizat sub un pod care traversa o autostradă din apropiere. Unul dintre membrii forţelor de ordine a declarat că, din punctul de vedere al poliţiei, cea mai mare problemă constă in faptul că romii care locuiau in tabăra improvizată traversau autostrada prin locuri nepermise.

Ministerul finlandez de Interne urmează să infiinţeze un grup de lucru insărcinat cu gestionarea problemei cerşetoriei in structura căruia vor intra oficiali guvernamentali, miniştri, ofiţeri de poliţie şi funcţionari locali din Helsinki…. Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.