Grupul finlandez Nokia va desfiinta pana la 10.000 de locuri de munca, circa o cincime din total

0
1920


Nokia intenţionează să desfiinţeze pană la 10.000 de locuri de muncă şi să inchidă noi unităţi, parte a unui proces de restructurare prin care producătorul finalandez de telefoane mobile vrea să oprească avansul pierderilor şi să inverseze un declin al vanzărilor de smartphone-uri.

Programul de restructurare prevede inchiderea unor unităţi din Finlanda, Germania şi Canada, precum şi plecarea mai multor directori. Numărul posturilor care vor fi desfiinţate reprezintă aproape o cincime din total, excluzand o companie mixtă deţinută in parteneriat cu Siemens, potrivit Bloomberg.

Noile reduceri de posturi, prin care Nokia vrea diminuarea costurilor cu 1,6 miliarde de euro pană in 2013, se adaugă desfiinţării a aproape 14.000 de locuri de muncă anul trecut, scrie Wall Street Journal.

Directorul genral al Nokia, Stephen Elop, care a preluat postul in 2010, reorganizează grupul după ce a pierdut cotă de piaţă in ultimii ani in faţa Apple şi Samsung.

Nokia a anunţat, joi, de asemenea, că se aşteaptă ca pierderile din trimestrul al doilea să fie mai mari de 3% din venituri in primul trimestru. Anterior, grupul anticipa că marja se va situa la un nivel similar sau mai redus faţă de primul trimestru.

Grupul finlandez Nokia va desfiinta pana la 10.000 de locuri de munca, circa o cincime din total

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.