Helsinki – Spectacol calm si atragator

0
1547

Aşezat in sudul Finlandei, pe malul golfului ce poartă numele ţării, şi cu aproape 600.000 de locuitori, Helsinki este cel mai populat oraş 
al Finlandei.
Deşi a fost fondat incă din secolul al XVI-lea, Helsinki a rămas sute de ani doar un mic sătuc de pescari. Istoria modernă a oraşului se scrie din zorii secolului al XIX-lea cand devine capitala Marelui ducat al Finlandei şi incepe să se dezvolte masiv. Astăzi Helsinki păstrează clădirile in stil neoclasic din perioada infloririi sale, la fel şi clădirile art-nouveau apărute la inceputul secolului XX, insă surprinde călătorul cu o serie de construcţii moderne ce găzduiesc sediile mai multor companii renumite la nivel mondial, printre care şi Nokia. in aceeaşi categorie intră stadionul olimpic, palatul te­nisului, ştrandul, velodromul sau Palatul de sticlă.

Oraşul Helsinki cuprinde o serie de peninsule şi chiar insule pe teritoriul său, cum ar fi Seurasaari, Lauttasaari şi Korkeasaari (unde se află şi o grădină zoolo­gică) precum şi celebra insulă-fortăreaţă Suomenlinna, una dintre atracţiile de ne­ratat ale oraşului, chiar dacă o admiraţi numai de pe mal.

Simbolul oraşului trebuie să fie marea Ca­tedrală contruită de către Carl Ludvig Engel in stil neoclasic şi terminată in 1852, la 12 ani după moartea arhitectului. Şi fiindcă vorbim de atracţii turistice, nu oco­liţi Muzeul Naţional al Finlandei cu ex­­ponate din perioada neolitică pană in prezent, iar dacă istoria nu vă atrage, faceţi măcar o poză clădirii… muzeul este situat intr-un castel construit in stil medieval. Şi de la arhitectură la muzică, Helsinki este capitala nordică a muzicii rock, trupe precum The Rasmus, H.I.M. sau Apocalyptica işi au sorgintea aici. Se spune despre finlandezi că se agită mult (din cauza că beau foarte multă cafea, aproape la fel de multă cat alcool pentru al cărui apetit sunt, de asemenea, cunoscuţi) şi de aceea muzica lor este atat de deosebită. Iernile lungi şi intu­necoase şi verile cu lumină continuă contribuie şi ele la procesul de creaţie.

Iar unde e muzică e şi distracţie. Baruri, cluburi, cafenele şi restaurante găsiţi peste tot prin Helsinki, iar atmosfera este extrem de plăcută. Parcă s-a organizat un concurs de decoruri iar cele mai bune au fost folosite in localurile din capitală, cam acesta e sentimentul pe care il veţi avea de cum intraţi intr-un „loc de distracţie” din Helsinki. Cateva nume? Prea multe pentru a le enumera şi prea bune toate pentru a nu le pomeni. Aşa că vă rămane să descoperiţi voi barul sau restaurantul preferat din Helsinki. Despre băuturi… vodka este la ordinea zilei şi se consumă in cantităţi mari, mai ales in weekend-uri, iar despre mancare se pot scrie pagini intregi. Nu rataţi somonul gătit in cele mai fanteziste feluri, dar nici carnea de ren cu piure şi dulceaţa de fructe de pădure.

……..
Helsinki – Spectacol calm si atragator

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.