Jolla devine noua speranta a Finlandei

0
1844

Nokia este un brand finlandez, dar are acum proprietar american, după ce partenerul Microsoft a decis să preia fraiele diviziei de telefoane mobile. Speranţele industriei de telefoane mobile din Finlanda stau in tanăra companie Jolla.
Planurile acestei mici companii sunt măreţe. Aceştia contruiesc un telefon şi dezvoltă un nou sistem de operare, care are, ca şi Android, inima de Linux. Sailfish OS este numele său, despre care am mai vorbit in ediţiile anterioare. Acum aflăm şi specificaţiile telefonului cu care noul producător finlandez speră să cucerească piaţa şi să-şi promoveze sistemul de operare.

Acesta va avea un display IPS de 4,5 inci, insă cu o rezoluţie modestă de 960×540 pixeli, o soluţie hardware Qualcomm Snadragon dual-core de 1,4 GHz şi memorie RAM de 1 GB. 16GB memorie internă, slot pentru microSD, o cameră de 8MP şi una de 2MP. Va fi compatibil cu reţelele 4G şi va avea 2.100 mAh.
Configuraţia nu pare extraordinară, dar va avea un preţ de 400 de euro, un preţ destul de bun. Potrivit go4it.ro, smartphone-ul Jolla va fi disponibil pe site-ul oficial spre finalul acestui an.
Jolla devine noua speranta a Finlandei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.