Traian Basescu: Finlanda si Olanda nu au respectat o intelegere politica facuta anterior

0
1601

Get Adobe Flash player

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la finalul summit-ului PPE şi Consiliului European de toamnă de la Bruxelles, că Olanda şi Finlanda nu şi-au respectat angajamentele politice stabilite anterior. „Nu vreau să spun că premierul olandez nu a avut cuvant, dar Olanda nu a respectat o inţelegere politică făcută in luna septembrie.

„Sunt două obligaţii majore pe care statele care intră in UE le au: să indeplinească toate criteriile tehnice pentru acces in spaţiul Schengen şi să indeplinească toate criteriile tehnice pentru accesul in zona euro. Romania şi-a indeplinit această obligaţie. Olanda şi Finlanda au refuzat aplicarea tratatului. in acest context a fost abordarea mea in intervenţie”, a declarat Traian Băsescu.

„Semnul pentru noi că premierul işi respectă cuvantul ar fi fost dacă reprezentantul guvernului in Parlament susţinea ceea ce am stabilit la Consiliu. Indiferent care ar fi fost votul, am fi considerat că acesta şi-a respectat cuvantul„, a adăugat preşedintele.

Băsescu a adăugat că au fost abordate şi problemele legate de criza din Grecia, recapitalizarea băncilor şi fondul de stabilitate financiară. „Din păcate, deocamdată nu avem concluzii, decizii, nici la problema legată de Grecia, nici la problema recapitălizării băncilor, nici la problema fondului de stabilitate financiară.

Traian Basescu: Finlanda si Olanda nu au respectat o intelegere politica facuta anterior

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.