Ambasadorul Finlandei spune ca tara sa doar a amanat, nu a blocat aderarea Romaniei la Schengen

0
1708

The Embassy of Finland, Strada Atena 2 bis.


Ambasadorul Republicii Finlanda la Bucureşti Ulla Vaisto i-a spus ministrului de Interne Traian Igaş că poziţia adoptată de ţara sa faţă de aderarea Romaniei la spaţiul Schengen reprezintă o amanare a deciziei privind aderarea Romaniei, nu o blocare a acesteia, informează un comunicat al MAI, potrivit Mediafax.

Declaraţia diplomatului finlandez a fost făcută cu ocazia intalnirii sale oficiale cu ministrul de Interne, Traian Igaş, care, potrivit unui comunicat al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), i-a solicitat clarificări privind poziţia adoptată de Finlanda faţă de aderarea Romaniei la spaţiul Schengen şi a avansat partenerului de dialog o serie de propuneri concrete pentru depăşirea situaţiei generate in cadrul Consiliului JAI din luna septembrie. Totodată, ministrul de Interne a amintit progresele Romaniei in ce priveşte securizarea frontierelor cat şi eforturile in combaterea corupţiei.

Drept răspuns, ambasadorul a arătat că sunt importante „rezultatele concrete, vizibile in combaterea corupţei” şi a menţionat faptul că poziţia adoptată de Finlanda reprezintă, de fapt, o amanare a deciziei privind aderarea Romaniei la spaţiul Schengen şi nu o blocare a acesteia.

Potrivit comunicatului, Traian Igaş şi-a exprimat, la randul său, deschiderea faţă de orice formă de cooperare cu partea finlandeză, care să conducă la consolidarea relaţiilor de parteneriat şi combaterea fenomenelor infracţionale care aduc atingere siguranţei cetăţenilor din cele două state.

De asemenea, oficialii si-au exprimat increderea că următoarea intalnire, in marja Consiliului JAI de săptămana viitoare, va avea un rezultat pozitiv in ceea ce priveşte aderarea Romaniei la spaţiul Schengen.

Ambasadorul Finlandei spune ca tara sa doar a amanat, nu a blocat aderarea Romaniei la Schengen*

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.