Helsinki: Lupta pentru teritorii între cerşetorii români a devenit violentă

1
1721

Get Adobe Flash player


…Lupta pentru teritorii intre cerşetorii romani din Helsinki a atins duminică noapte punctul culminant, printr-o bătaie in zona gării din capitala finlandeză, relatează Helsingin Sanomat.

Lupta pentru teritorii intre cerşetorii romani din Helsinki a devenit violentă. Şapte romi romani au urmărit cu maşina doi fraţi romani, in jurul orei 01.00. Cursa s-a incheiat cand cei şapte romi au spart parbrizul maşinii fraţilor, atacandu-l pe unul dintre ei cu bate şi răngi.

Poliţia a arestat şapte persoane.

Potrivit unui responsabil din poliţie, lupta a avut loc in cadrul disputei teritoriale. „Romii din Romania au urmărit cu maşina cetăţeni romani. Potrivit victimei, i s-a spus că romii controlează Helsinki, in timp ce ceilalţi romani nu au treabă acolo”, a explicat oficialul.

Interogatoriile au inceput luni. Victima a refuzat să fie luată cu ambulanţa şi s-a dus să-şi găsească fratele, care reuşise să scape de agresori.

Luni, romii au incercat să minimalizeze incidentul. „Nu este nimic special. Caţiva s-au bătut, dar pană la urmă au ajuns la o inţelegere”, a spus un bărbat care ii cunoaşte pe romii arestaţi.

Lupta pentru teritorii intre cerşetori durează de ceva vreme. Zonele sunt clar delimitate. De exemplu, locurile pentru cerşit din centrul Helsinki sunt deţinute de romi din Gorj, in timp ce districtul Itäkeskus aparţine cerşetorilor din Transilvania, susţine un asistent social.

…..Helsinki: Lupta pentru teritorii intre cerşetorii romani a devenit

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.