Ambasadorul Romaniei in Finlanda, Catalin Avramescu, ignora aderarea Romaniei in Spatiul Schengen

0
1805

Partidul Naţional Liberal doreşte să semnaleze opiniei publice preocupările proaspătului ambasador al Romaniei la Helsinki, fostul consilier prezidenţial Cătălin Avramescu. in loc să se ocupe de chestiunea critică a aderării Romaniei la Spaţiul Schenghen, de crearea unui curent de opinie publică favorabil aderării, unica preocupare a ambasadorului Avramescu, de la preluarea mandatului, a fost – cel puţin aşa cum rezultă de pe site-ul Ambasadei Romaniei la Helsinki, susţinerea proiectului PDL de fraudare a alegerilor prin intermediul votului prin corespondenţă. –

Reamintim că in data de 28 Iulie 2011, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire a lui Cătălin Avramescu in funcţia de ambasador al Romaniei in Finlanda şi Estonia. in momentul numirii, Cătălin Avramescu nu avea nici un fel de experienţă diplomatică. El se remarcase exclusiv prin servilism faţă de Traian Băsescu şi prin poziţii publice antidemocratice şi antieuropene. in ultimii ani, Cătălin Avramescu a susţinut folosirea armelor tactice cu neutroni, ieşirea Romaniei din Uniunea Europeană, abolirea Constituţiei, desfiinţarea partidelor politice, concentrarea guvernării in mana unui singur om.

Cătălin Avramescu a prezentat, in 13 Septembrie 2011, scrisorile de acreditare preşedintei Republicii Finlanda. in data de 17 Septembrie 2011, chiar in zilele in care Finlanda lua decizia de a bloca aderarea Romaniei la Spaţiul Schengen, singura grijă a lui Cătălin Avramescu a fost organizarea in cadrul Ambasadei a dezbaterii „Votul prin corespondenţă – prezentare concept, avantaje comparative”. Potrivit site-ului oficial al Ambasadei Romaniei la Helsinki, http://www.helsinki.mae.ro, aceasta a fost singura acţiune a ambasadorului Avramescu in cele 40 de zile care s-au scurs de la momentul prezentării scrisorilor de acreditare.

Ţinand cont de criteriile după care domnul Cătălin Avramescu a fost numit in această calitate, nu ne aşteptăm ca Preşedinţia sau Ministerul de Externe să analizeze serios activitatea domniei sale. Considerăm că in acest caz cel puţin comisiile de politică externă ale Parlamentului ar trebui să se sesizeze, avand in vedere importanţa strategică pe care misiunea diplomatică la Helsinki o are in acest context.

…..

Ambasadorul Romaniei in Finlanda, Catalin Avramescu, ignora aderarea Romaniei in Spatiul Schengen

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.