Finlanda se pregăteşte să-şi injecteze o doză concentrată de austeritate

0
1713
Dacă guvernul grec se opune cu îndârjire adoptării unor măsuri de austeritate şi în lupta lui riscă să destabilizeze zona euro, există un stat din UE care se arată mai mult decât bucuros să îmbrăţişeze politica de austeritate.
week8bntfinland-woes17-resize-600x338
Este vorba despre Finlanda, o ţară cu unele dintre cele mai ridicate standarde de viaţă din lume şi al cărei nou guvern vrea să „strângă cureaua“ în următorii cinci ani pentru a reechilibra economia, căzută în recesiune.

Guvernul proaspăt instalat al lui Juha Sipilä, milionar, fost magnat al telecomunicaţiilor considerat acum un tehnocrat, este pre­gă­tit să ia decizii „dureroase“ pen­tru aduce energie în economia slăbită a Finlandei, înglodată în datorii şi cu o piaţă necompetitivă a muncii,  scrie The Telegraph. Un rol important în coaliţia de guvernare îl joacă şi partidul populist Finlandezii Adevăraţi, din rândul cărora Timo Soini a fost numit ministru de externe, relatează Deutsche Welle. Euroscepticul Soini a spus în mai multe rânduri că locul Greciei nu este în zona euro, pentru că nu este competitivă şi că nu va accepta să cheltuiască banii con­tribuabililor finlandezi pentru a salva Grecia. Executivul de la Helsinki îşi propune să reducă cheltuielile bugetare cu 10 mld. euro prin reformarea sectorului medical şi a pieţei muncii prin investiţii în infrastructură şi înăsprirea politicii fiscale.
http://www.zf.ro/business-international/finlanda-se-pregateste-sa-si-injecteze-o-doza-concentrata-de-austeritate-14356583

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.