Finlanda: Centristul Juha Sipila a fost învestit premier

0
1595

Parlamentul finlandez a aprobat joi învestirea lui Juha Sipila în funcția de prim-ministru, la o zi după ce acesta a prezentat programul de guvernare al coaliției de trei partide pe care o conduce, transmite DPA.
Juha Sipila a fost învestit cu 128 de voturi pentru și 62 împotrivă, șapte deputați fiind absenți.
9dbe8f01-3cfb-43af-b1c2-0c3d322c6b09_639616
Lui Sipila i s-a încredințat misiunea de a forma noul guvern în urma alegerilor de la 19 aprilie, în care partidul său liberal cu rădăcini agrariene a obținut 49 de mandate din totalul de 200, devenind principala forță în parlament.

În coaliția de centru-dreapta, care deține 124 de mandate, au mai intrat Partidul Coaliției Naționale (conservator) și Adevărații Finlandezi (eurosceptic). Președintele acestei formațiuni, Timo Soini, a fost desemnat miercuri ministru al afacerilor externe și europene, în timp ce fostul premier, Alexander Stubb, va fi ministru de finanțe.
Viitorul guvern va aplica reduceri semnificative ale cheltuielilor din sănătate, ale programelor de ajutoare sociale și asistență externă, dar va majora pensiile mici, a declarat proaspătul prim-ministru, anunțând și investiții pentru revigorarea economiei țării. Economia Finlandei s-a contractat cu circa trei procente în ultimii patru ani, pentru 2015 fiind prognozată o creștere de 0,5%.
http://www.agerpres.ro/externe/2015/05/28/alerta-finlanda-centristul-juha-sipila-a-fost-investit-premier-18-03-32

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.