Infractiuni in Finlanda cu beneficiari in Romania

3
2959


(foto: tigani romani pe strazile din Helsinki)

Hoţii şi proxeneţii romani care le-au dat intens de lucru poliţiştilor finlandezi nu reprezintă decat o mică parte a unei reţele ai cărei capi se află chiar in Romania. Aceasta este opinia anchetatorilor din ţara celor 1.000 de lacuri, care au des­truc­turat o reţea de furturi şi una de proxenetism, Helsingin Sano­mat, preluat de Mediafax. Poliţia din Helsinki a reţinut 68 de romani, dintre care 28 au rămas in detenţie, in cadrul unei anchete privind o reţea de prostituţie care acţiona in restaurante din centrul capitalei finlandeze.

Presupusul lider al reţelei de prostituţie este un cetăţean roman, care locuieşte in Finlanda. Poliţia susţine că acesta a recrutat pro­xeneţii şi prostituatele din Romania. Potrivit anchetei, toţi cei şase pro­xeneţi erau rude, iar cinci dintre ei au fost deţinuţi. Anchetatorii au des­coperit că intre cinci şi zece pros­tituate se aflau in Finlanda in acelaşi timp, ele deservind pe seară unul sau doi clienţi finlandezi. Cea mai tanără dintre ele are 19 ani.

Directorul departamentului de criminalistică al poliţiei din Helsinki, Jari Aarnio, a declarat că grupul intenţiona să işi extindă activităţile şi in alte oraşe mari din Finlanda. Anchetatorii au găsit dovezi că or­ga­nizaţia a trimis cel puţin 72.000 de euro in Romania, dar poliţia crede că sunt implicate sume mult mai mari. Un alt grup de suspecţi din Romania ar fi jefuit case şi maga­zine de bijuterii in diverse zone ale ţării. Grupul de hoţi ar avea un lider roman care locuieşte la Helsinki. Po­liţia susţine că persoana res­pec­tivă le-a organizat călătoria şi s-a ocu­pat de cazarea lor. Aarnio subli­nia­ză că grupul nu are nimic de-a fa­ce cu cerşetorii romi din Helsinki.

Poliţia susţine că liderii celor două reţele se cunosc intre ei şi că liderii reali sunt incă in Romania. „Problema este investigată in coo­pe­rare cu autorităţile romane”, a declarat el.

…. Infractiuni in Finlanda cu beneficiari in Romania

3 COMENTARII

  1. sper sa finlandezii sa-si dea seama cine este de fapt in spatele mafiei tiganesti din romania si sa introduca din nou vizele pentru cetatenii romani pentru ca altfel imaginea noastra se va degrada si mai mult. am fost o comunitate destul de apreciata aici in finlanda pana sa vina scursurile astea. sper ca si asociatia romanilor din finlanda sa inceapa niste demersuri concrete pentru aprecierea imaginii noastre aici si sa nu mai fim nevoiti sa ne acundem tara de origine atunci cand ne intreaba cineva pe strada. de la ambasada romaniei din helsinki nu am nici o pretentie deoarece sunt niste securisti imbuibati ce executa ordinele matrozului de la treicoceni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.