AcasăFinlandaFinlanda: Trei adolescenţi au fost condamnaţi la închisoare pentru omorârea prin tortură...

Finlanda: Trei adolescenţi au fost condamnaţi la închisoare pentru omorârea prin tortură a unui coleg

-

Un tribunal din Finlanda a condamnat vineri trei adolescenţi la pedepse cuprinse între opt şi zece ani de închisoare pentru că au torturat şi omorât în bătaie un fost coleg de clasă, într-un caz care a îngrozit această ţară nordică, relatează AFP.

Crima, care a avut loc în decembrie 2020 şi pentru care au fost găsiţi vinovaţi cei trei adolescenţi ce aveau 16 ani la momentul faptei, a venit după mai multe luni de hărţuire a victimei.

Conform acuzării, victima, un băiat de asemenea de 16 ani care trăia într-un centru de plasament, a fost agresat „sadic” timp de mai multe ore înainte de a muri la 4 decembrie într-un parc din Koskela, cartier din nordul capitalei Helsinki, crima fiind calificată drept „şocantă” de ministrul de Interne, Maria Ohisalo.

Cei trei, care se ştiau cu victima de la grădiniţă, au pledat nevinovaţi la acuzaţia de omor, provocat, conform parchetului, de leziuni cerebrale şi de o perforaţie a plămânului cauzată de coaste rupte.

Tribunalul a recunoscut că ei au acţionat la unison, pe corpul victimei fiind înregistrate peste 100 de răni, produse „într-un mod extrem de brutal şi de crud”. Cazul a scos la iveală de asemenea deficienţele din căminele sociale pentru tineri din Finlanda, potrivit Agerpres.

/www.hotnews.ro/stiri-international-25016095-finlanda-trei-adolescenti-fost-condamnati-inchisoare-pentru-omorarea-prin-tortura-unui-coleg.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

🇷🇴 Atentie ! NOU 🇫🇮 🚚 Traseu Suplimentar in Finlanda ptr...

Luni 5 si Marti 6 Aprilie vom fi pe traseul : Kristinestad, Narpes, Vaasa, Nykarleby, Jakobstad, Kokkola, Raahe, Oulu, Kajaani, Iisalmi, Kuopio, Jyvaskyla, Jamsa, Orivesi Contact...

Descoperă mai multe la Finlanda ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura