Finlandezii văd în Rusia cea mai mare problema din regiune: Va afecta economia globală

0
1585

Dintre ţările europene, Finlanda împarte cea mai lungă frontieră cu Rusia, iar această vecinătate nu face decât să sporească temerile nordicilor în legătură cu evoluţia tensiunilor dintre Moscova şi Occident.

Nu este numai o problemă de securitate, ci şi una economică, după cum admite Timo Ritakallio, omul aflat la cârma unuia dintre cele mai mari fonduri de investiţii din Finlanda, Ilmarinen, relatează Bloomberg.

Rusia a devenit un punct extrem de vizibil pe harta geopolitică din regiune, strălucirea intermitentă dată de fiecare episod de contre politice dintre Moscova şi statele din spaţiul euroatlantic prevestind turbulenţe majore în economia mondială, crede Ritakallio.
„Problema cea mai mare este cea a relaţiei existente între ţările UE şi NATO, pe de o parte, şi Rusia, de cealaltă parte. Nu este o situaţie care să avantajeze pe cineva”, a explicat directorul executiv a Ilmarinen, un fond de pensii care administrează active de peste 36 miliarde de euro.
1023224143

Menţinerea sancţiunilor economice pentru Moscova pe o perioadă de doi ani a slăbit economia rusă, dar şi-a pus amprenta şi asupra evoluţiei economice din zona euro, impunând un status-quo periculos pentru moment.
Confruntarea dintre Occident şi Rusia şi valul de atentate declanşate de grupările teroriste din Orientul Mijlociu au afectat încrederea investitorilor din regiune, explică Ritakallio.
Piaţă imobiliară bate pasul pe loc, turismul în Europa este ameninţat, „iar aceste lucruri îşi pun întotdeauna amprenta asupra creşterii economice”, mai spune directorul Ilmarinen.
mai mult la :   independent.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.