Finlanda. Vrea să fie ȘEFA celor care i-au FURAT copiii

0
1725

Mihaela Camelia Jalaskoski, medicul român care a ajuns în atenția presei după ce statul finlandez i-a luat doi dintre cei trei copii, candidează la alegerile locale din Tampere. În Finlanda, protecția copilului este un serviciu în subordinea municipalităților.
Cazul medicul Mihaela Camelia Jalaskoski a fost aprig mediatizat, mai ales că aceasta postează pe rețelele de socializare materiale în care, de regulă, arată cum este supusă unor măsuri discriminatorii din partea autorităților finlandeze și cum copiii sunt îndepărtați de ea sistematic, scrie Mesagerulneamt.ro.
În 2017, cazul doctoriței din Piatra Neamț a reintrat în atenția autorităților române, tot urmare a eforturilor intense ale acesteia în a găsi aliați pentru a-și recupera copiii. În februarie, deputații din Comisia pentru românii de pretutindeni au precizat că o delegație va merge în Finlanda pentru a discuta cu autoritățile de acolo despre cazul doctoriței, iar la începutul lunii martie, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și a anunțat demersuri legale în cazul copiilor români preluați de lângă mama lor. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că Ambasada României la Helsinki a făcut cerere de repatriere pentru cei doi copii, pentru a fi crescuți în România de bunicii materni, din Piatra Neamț.

Până când cazul va fi soluționat, doctorița a luat decizia de a candida, ca independent, la alegerile locale din Tampere (centrul administrativ al regiunii Pirkanmaa), ce vor avea loc pe 9 aprilie. 


mai mult la :   www.evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.