Premierul finlandez spune că uşile UE trebuie să rămână deschise

0
1931
photo

Premierul finlandez Matti Vanhanen (stanga) la intalnirea de vineri de la Helsinki cu Ministrul turc al Economiei, Ali Babacan.

Actuala politică de extindere e un succes, a spus premierul finlandez Matti Vanhanen joi, exprimandu-şi sprijinul pentru continuarea extinderii acestei organizaţii după aderarea Romaniei şi Bulgariei

Nu ar trebui să existe nici o pauză in procesul de extindere al UE după ce Romania şi Bulgaria aderă la Uniune, a declarat premierul finlandez Matti Vanhanen, a cărui ţară deţine in momentul de faţă preşedinţia prin rotaţie a UE.

„Trebuie să menţinem o politică prin care UE să rămană deschisă ţărilor care doresc şi pot să adere,” a spus Vanhanen, adresandu-se membrilor unor comisii parlamentare finlandeze. „Dacă impunem noi condiţii – condiţii interne in UE pe care potenţialele ţări candidate la aderare nu le pot influenţa – riscăm demoralizarea candidaţilor meritorii, pentru care perspectiva aderării la UE, oricat de indepărtată, este un stimulent puternic de a intreprinde reforme pentru a corespunde standardelor europene.”

articol complet la setimes.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.