Proprietarul navei Arctic Sea a primit o cerere de rascumparare – politia finlandeza

0
1886

Arctic Sea (Foto: Russian Maritime Bulletin)Politia finlandeza a anuntat sambata ca proprietarul navei Arctic Sea, compania Solchart Management, a primit o cerere de rascumparare, transmite CNN. Vineri, presa germana a anuntat ca vasul a fost reperat in apropiere de Insulele Capului Verde, informatia fiind insa infirmata. Autoritatile ruse au pierdut orice contact cu cargobotul la sfarsitul lunii iulie.

„A fost formulata o cerere de rascumparare catre compania navala Solchart Management”, a declarat Jan Olof Nyholm , purtator de cuvant al politiei din Finlanda.
Nyholm nu a putut spune ce suma de bani s-a cerut. El nu a precizat nici daca autoritatile cunosc unde se afla cargobotul, afirmand ca principala problema este „amenintarea la adresa vietii si sanatatii echipajului”.

In acest moment, autoritatile din peste 20 de tari, in cooperare cu Interpol si Europol, desfasoara o ancheta pentru a stabili ce s-a intamplat cu vasul, despre care se crede ca a fost deturnat. Ultima comunicare cu nava a avut loc la 31 iulie. De asemenea, mai multe vase de razboi rusesti isi continua cercetarile in cazul vasului care transporta 6.500 de tone de cherestea din Finlanda si care trebuia sa ajunga la 4 august in Algeria.

Vineri, Financial Times Deutschland a relatat ca Arctic Sea a fost reperat in apropiere de Insulele Capului Verde. Informatia sustinea, citand „doua surse independente”, ca „autoritatile au reusit sa identifice vineri dimineata un cargobot pe Insula Santo Antao si ca estimeaza ca este vorba despre Arctic Sea”. Informatia a fost infirmata de ambasadorul rus din Insulele capului Verde.

Potrivit AFP, pe 24 iulie Interpolul a anuntat autoritatile britanice ca vasul sub pavilion maltez si echipaj rusesc a fost atacat de persoane mascate, in apele suedeze.

Proprietarul navei Arctic Sea a primit o cerere de rascumparare – politia finlandeza

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.