Partid al piraţilor în Finlanda

0
1782

Un partid al piraţilor, care susţine legalizarea partajării de fişiere pe Internet, asemănător celui din Suedia care a inregistrat un succes la alegerile europarlamentare, a fost lansat oficial in Finlanda, a anunţat, liderul formaţiunii, relatează AFP.

Partidul finlandez al piraţilor a obţinut susţinerea necesară pentru a forma un grup politic, a precizat preşedintele acestuia, Pasi Palmulehto.

„Suntem incantaţi că am putut strange cele 5.000 de semnături necesare”, a afirmat el, menţionand că Partidul piraţilor figurează de acum in registrul oficial al partidelor finlandeze, realizat de Ministerul Justiţiei.

Partidul va cere „o reformare a legilor privind drepturile de autor, protejarea vieţii private, libertatea de exprimare şi transparenţa in politică”, a adăugat Palmulehto.

El a afirmat că organizaţia sa intenţionează să participe la următoarele alegeri locale, naţionale şi europene.

Proteste

Organizaţiile ce militează pentru protejarea drepturilor de autor şi-au exprimat nemulţumirea. „Suntem impotriva ideii ca un partid politic să poată fi in favoarea folosirii libere a conţinuturilor protejate”, a declarat Arto Alaspaeae, directorul filierei finlandeze a Federaţiei internaţionale a industriei fonografice (IFPI).

Partid al piraţilor in Finlanda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.