Finlanda se pregătește de RĂZBOI cu Rusia: Centru special de LUPTĂ alături de țări din UE și NATO

0
2019

Finlanda a anunţat luni înfiinţarea unei organizaţii internaţionale de luptă împotriva ‘ameninţărilor hibride’ – în principal dezinformarea şi radicalizarea venite dinspre Rusia şi gruparea Statul Islamic (SI) – şi care să reunească ţări membre ale UE şi NATO, informează AFP.

Definite în mod divers, aceste ameninţări sunt un amestec de metode de constrângere convenţionale şi neconvenţionale faţă de una sau mai multe ţări. Ameninţările pot fi de natură diplomatică, economică sau tehnologică şi exercitate de actori statali sau nestatali, fără o declaraţie oficială de război.
Viitorul Centru european de excelenţă în lupta împotriva ameninţărilor hibride, cu sediul la Helsinki, va permite unei reţele europene de experţi să se informeze reciproc şi să informeze ţările membre cu privire la noi atacuri, precum sunt dezinformarea rusă sau tacticile organizaţiei Statul Islamic.

‘Trebuie puse în funcţiune capacităţi de rezistenţă şi pregătire în faţa ameninţărilor hibride’, a explicat pentru presă Jori Arvonen, responsabil pentru afaceri europene pe lângă premierul finlandez.

fin

mai mult la :  www.stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.