O trupă formată din patru bărbaţi cu handicap mental va reprezenta Finlanda la Eurovision 2015 – VIDEO

0
1502

Trupa punk Pertti Kurikan Nimipäivät, formată din patru bărbaţi care suferă de handicap mental, va reprezenta Finlanda la concursul muzical Eurovision 2015, care se va desfăşura în luna mai, la Viena.

Trupa Pertti Kurikan Nimipäivät (PKN) a câştigat finala selecţiei naţionale a Finlandei, care a avut loc sâmbătă seara, la Helsinki, şi a fost organizată de YLE, televiziunea publică din această ţară. Membrii trupei PKN au fost desemnaţi câştigători, cu piesa „Always I Have To/ Aina mun pitää” („Mereu trebuie să”, n.r.), învingând alţi opt finalişti, potrivit eurovision.tv.

Cei patru membri ai trupei Pertti Kurikan Nimipäivät, toţi cu vârsta în jurul a 40 de ani, suferă de dificultăţi de învăţare (handicap intelectual sau retardare mentală, n.r.), potrivit theguardian.co.uk.
Melodia „Always I Have To/ Aina mun pitää” vorbeşte despre neplăcerea de a face lucruri pe care societatea îi obligă pe oameni să le facă, cum ar fi să se spele şi să mânânce corect. Totodată, intenţia trupei este să atragă atenţia asupra problemelor oamenilor cu dificultăţi de învăţare.
http://www.mediafax.ro/life-inedit/o-trupa-formata-din-patru-barbati-cu-handicap-mental-va-reprezenta-finlanda-la-eurovision-2015-video-13914821

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.