Români extrădaţi pentru că au înşelat, cu mii de euro, pe finlandezi

0
1642

Valceanul Nicolae Arapu a fost condamnat, in Romania, la doi ani de inchisoare, cu suspendare, pentru comiterea mai multor fapte de inşelăciune comise in Finlanda. Tribunalul Districtual Ostrobothnia a emis mandat de arestare europeană.

Nicolae Arapu (28 ani), din Ramnicu Valcea, a fost judecat in Romania şi a primit o pedeapsă de doi ani de inchisoare, cu suspendare, pe o perioadă de incercare de patru ani, pentru că a comis mai multe infracţiuni informatice pe teritoriul Finlandei. Autorităţile finlandeze au emis, la 14 iulie 2011, un mandat european de extrădare a valceanului, insă, răspunsul autorităţilor romane a fost că Arapu va fi predat finlandezilor „la terminarea judecăţii in dosarul nr.13788/288/2010 aflat pe rolul Judecătoriei Ramnicu Valcea, iar in caz de condamnare a persoanei solicitate, pană la data cand pedeapsa va fi executată sau considerată ca executată”, se spune in soluţia Curţii de Apel Piteşti. Cum prejudiciul celor inşelaţi, potrivit soluţiei date de Judecătoria Ramnicu Valcea, se ridica la cca. 700 de euro, instanţa romanescă l-a lăsat in libertate. Tanărul este insă suspectat că a produs un prejudiciu finlandezilor de 37.000 de euro, motiv pentru care a fost arestat, fiind depus in arestul Poliţiei Argeş şi urmează ca mine, 5 octombrie, magistraţii CA Piteşti să se pronunţe dacă-l vor extrăda Tribunalul Districtual Ostrobothnia pentru a primi, cu siguranţă, o pedeapsă pe măsura faptelor comise.

Tot pentru comiterea de infracţiuni informatice, tot in Finlanda, urmează să fie extrădat şi Marian Drăgănescu (36 ani), din Bucureşti. Pe numele lui, Tribunalul Valcea a emis un mandat de arestare preventivă, la 17 mai 2010, iar magistraţii CA Piteşti se vor pronunţa, tot maine, 5 octombrie, dacă il vor trimite să dea socoteală in faţa instanţei din ţara unde a comis infracţiunile, in perioada 2009-2011

Romani extrădaţi pentru că au inşelat, cu mii de euro, pe finlandezi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.