Premierul Finlandei acuză Rusia că ar fi bruiat semnalul GPS în nordul țării în cursul exercițiilor NATO/ Kremlinul respinge acuzațiile

Juha Sipila, premierul Finlandei, a declarat că semnalul GPS în nordul țării a fost bruiat în cursul recentelor exerciții NATO din zona Norvegiei, adăugând că este posibil ca Rusia să fi fost Mai mult »

În Finlanda, oamenii fără adăpost își iau rămas bun de la stradă​

Datorită politicii sale de “locuință primară”, țara mică din Nord a reușit să reducă în mod considerabil numărul persoanelor fără adăpost. Un succes care îi intrigă pe vecinii săi europeni, potrivit Le Mai mult »

Noul preşedinte al Finlandei, Sauli Niinisto, a depus jurământul pentru al doilea mandat

Preşedintele Sauli Niinisto a depus joi jurământul pentru al doilea mandat la conducerea Finlandei, în urma victoriei sale răsunătoare la alegerile de la sfârşitul săptămânii trecute, relatează DPA. Niinisto a obţinut duminică Mai mult »

Un politician din Finlanda solicită retragerea ţării din Uniunea Europeană

Finlanda va părăsi Uniunea Europeană şi se va poziţiona ca Elveţia pentru a îşi proteja independenţa, în cazul în care Laura Huhtasaari, candidatul prezidenţial din partea partidului eurosceptic Adevăraţii Finlandezi, va câştiga Mai mult »

Finlanda: Poliţia a lansat o anchetă după scurgerea în presă a unor documente ultrasecrete

Poliţia finlandeză a lansat luni o anchetă preliminară pentru ‘divulgarea de informaţii privind securitatea naţională’, după publicarea unui articol bazat pe documente secrete în legătură cu activitatea Centrului de informaţii şi analiză Mai mult »

Un sondaj de opinie făcut public duminică a arătat că 59% dintre finlandezi se opun aderării la NATO, în contextul în care secretarul american al apărării, James Mattis, a sosit la Helsinki Mai mult »

Finlanda, Țara cu cel mai performant sistem de educație nu mai face copii

Mesaj pentru politicienii care vor să salveze România cu o strategie naţională de stimulare a natalităţii: lăsaţi stiloul jos, nu se poate. În cel mai bun loc unde ai putea sa creşti Mai mult »

Finlanda: Trei suspecți în ancheta privind atacul cu cuțit, puși în libertate

Trei din cele șapte persoane reținute în cadrul anchetei referitoare la atacul cu cuțit comis pe 18 august la Turku, în sud-vestul Finlandei, și în care au fost ucise două femei, au Mai mult »

Ambasadoarea Finlandei în România, Päivi Pohjanheimo, despre rolul propagandei rusești: „Să creeze neîncredere între instituții și între state“ | INTERVIU ROMÂNIA LIBERĂ

Reprezentanta diplomației de la Helsinki consideră că relațiile dintre Finlanda și România nu sunt afectate de celebrul caz în care doctorița de origine română cu cetățenie finlandeză căreia statul finlandez i-a luat Mai mult »

Finlanda le-a oferit cetăţenilor un venit lunar de bază, iar măsura are un efect neaşteptat

Finlanda a introdus, în premieră, un proiect pilot prin care le oferă unor cetăţeni un venit lunar de bază. Iar efectul direct al acestei măsuri a fost unul pozitiv şi neaşteptat, spun Mai mult »

Manuel Costescu, parlamentar USR, în cel mai mare cotidian din Finlanda

“Halusin elämälleni tarkoituksen” – investointipankkiiri Lontoosta lähti kansanedustajaksi Romaniaan. Lontoon Cityn entinen pankkiiri Manuel Costescu valitsee politiikassa mieluummin pienet askeleet kuin ideologian. Mies on entinen Lontoon Cityn pankkiiri. 40-vuotias. Hän kävi maineikkaan Mai mult »

Și la Helsinki în Finlanda, Grindeanu & Dragnea sînt faimoși. “Romanialaiset huutaa : ✊ Yöllä, kuten varkaat !!!”

Romanian presidentti ja hallitus avoimessa sodassa – ”Tätä EU ei ole ymmärtänyt” Presidentti vaatii hallituksen eroa, mutta hallitus ei peräänny. Eroaminen ei kuulu itäeurooppalaiseen poliittiseen kulttuuriin. Romaniassa maan presidentti ja hallituspuolue sosiaalidemokraatit Mai mult »

în presa din Finlanda despre protestele mamut din Romania ”Millä muulla maalla on hallitus, joka poistaa korruptiolakeja ja armahtaa rikollisia? / În ce țară un guvern elimină legile împotriva corupției și iartă criminali?”

Mielenosoittajat vaativat Romanian hallituksen eroa – ”Millä muulla maalla on hallitus, joka poistaa korruptiolakeja ja armahtaa rikollisia?” Vaikka pääministeri Sorin Grindeanun johtama hallitus päätti sunnuntaina perua kiistellyn korruptiolain, satojatuhansia ihmisiä Bukarestiin parlamentin Mai mult »

Finlanda se pregătește de RĂZBOI cu Rusia: Centru special de LUPTĂ alături de țări din UE și NATO

Finlanda a anunţat luni înfiinţarea unei organizaţii internaţionale de luptă împotriva ‘ameninţărilor hibride’ – în principal dezinformarea şi radicalizarea venite dinspre Rusia şi gruparea Statul Islamic (SI) – şi care să reunească Mai mult »

Poliția finlandeza a evacuat o tabără de rromi din Tampere. Suspectati de furturi si alte infractiuni, rromii au fost trimisi înapoi în Romania

Poliisi tyhjensi romanien leiripaikan Tampereella Poliisi tyhjensi maanantaina romanien leiripaikan Tampereen Sulkavuoressa. Poliisin mukaan leirin romanialaistaustaisia asukkaita epäillään omaisuusrikoksista. Sulkavuoressa, pelastuslaitoksen harjoitusalueella, arvellaan asuvan noin parikymmentä ulkomaalaista Romania. Paikalla oli useita poliisipartioita. Mai mult »

Interviul cu românul care a ajuns în țara lui Moș Crăciun: “Am semnat contractul, iar câteva ore mai târziu am fost rezervă!”

Nicolae Vasile a semnat cu PS Kemi Kings, un club mai tânăr decât el cu 4 ani, fondat în 1999, prima dată promovat în prima ligă din Finlanda. Rămas liber de contract Mai mult »

Norvegia intentioneaza sa ofere Finlandei un varf muntos cu ocazia centenarului din 2017. Ce presupune acest cadou

Norvegia se gandeste sa ofere Finlandei, care isi va aniversa centenarul in 2017, un varf muntos de 1331 de metri, scrie 20minutes.ch, citeaza Agerpres. Cadoul ar urma sa fie oferit Finlandei anul Mai mult »

Simone Tempestini este pregătit să “zboare” în Finlanda

Simone Tempestini este lider în Junior WRC înaintea etapei finlandeze. Cele mai rapide probe speciale din lume. Etapa a treia din Junior WRC se va desfășura în perioada 28 – 31 iulie Mai mult »

Finlanda dă tonul unei revoluții: fără mașini personale în oraș după 2025

Autoritățile finlandeze încearcă să dezvolte un plan care va elimina nevoia de a deține o mașină în oraș. Cheile aceste strategii: un transport în comun cu rute flexibile, mașini autonome pe care Mai mult »

Poliția de frontiera finlandeza a interzis intrarea în țară pe bicicleta prin partea de nord a frontierei ruso-finlandeze, în două puncte de trecere

Decizia autorităților de a interzice accesul în Finlanda pe bicicletă în Salla si Raja-Jooseppi vine din pricia sezonului rece, dar și a refugiaților. ”Aceasta măsură este legată de sezonul hibernal, deplasarile pe Mai mult »

 

Primim la redactie: compania noastra organizeaza un workshop pentru strainii care locuiesc in Finlanda

Buna,

compania noastra organizeaza un workshop pentru strainii care locuiesc in Finlanda. V-as ruga, daca aveti posibilitatea sa dati mai departe mesajul nostru romanilor din Finlanda.
Multumesc, David Kozma
Mesajul:
European theatre collective järjestää kaksipäiväisen työpajan!
Teatteria tarinankerronan kautta
Aika: la 17.4.- su 18.4.2010 klo 9-17
Paikka: Teatteri Takomo, Fredrikinkatu 18, (Fredrikintori) 00120 Helsinki .
Tulevassa produktiossaan, Emigrant Hotel, European Theatre Collective tutkii maahanmuuttoa. Esitys lähestyy teemaa erilaisista näkökulmasta ja pyrkii tuomaan esiin Suomen uudet kasvot – teatteri ei edelleenkään usein ota huomioon nyky-yhteiskuntamme heterogeenisuutta.
Ryhmä järjestää kaksipäiväisen työpajan, mihin se kutsuu Suomessa asuvia maahanmuuttajia kansalaisuudesta, iästä tai henkilökohtaisesta taustasta riippumatta.
Työpajan tavoitteena on:
Vaihtaa kokemuksia ja tarinoita
Välittää osaamista teatterin tekemisestä tarinankerronnan kautta
Tarjota maahanmuuttajille mahdollisuus osallistua
ammattimaiseen teatteriproduktioon
Työpajassa käsitellään osallistujien kertomusten perusteella niitä
teemoja joita
työryhmä pohtii omassa harjoitusprosessissaan.
Osallistujat saavat työpajan yhteydessä mahdollisuuden vastata
kysymysiin omista
kokemuksistaan Suomeen muuttamisesta ja siirtolaisuudesta.
Videohaastattelut esitetään
osallistujan halutessa esityksen yhteydessä yleisölle.
Opettajina kurssilla toimii European theatre collectiven ohjaaja David
Kozma sekä Martina
Marti ja ryhmän näyttelijät. Työpajan kielet Suomi ja Englanti. Kurssi
on ilmainen.
Lisätiedot ja ilmoittautumiset:
Salla Kozma 050-5213334
www.theatrecollective.com
European theatre collective organizes a two days workshop!
Storytelling in Theatre
When: Workshop Sat 17.4. – Sun 18.4.2010 9-17
Where: Teatteri Takomo, Fredrikinkatu 18, (Fredrikintori) 00120 Helsinki.
In their new production European Theatre Collective explores
emigration in Finland.
Performance will approach the theme from different viewpoints and aims
at bringing forth
the face of new Finland ? Theatre still fails to take into
consideration heterogeneity of
our modern society.
The group will organize a two-day workshop where it will invite
immigrants living in
Finland regardless of their nationality, age or personal background.
Objective of the workshop are:
– Exchange experiences and stories
– Provide knowhow on storytelling in theatre for the participants
– Provide immigrants the opportunity to participate in the process of
a professional
theatre production.
Stories emerging within the workshop will be discussed from
perspectives that European
Theatre Collective considers within its working process.
Participants will get an opportunity to answer questions about their
experiences dealing
with moving to Finland and emigration. Video interviews will be
presented with the
performance if the participant agrees to it.
European Theatre Collectives director David Kozma will lead the
workshop with Martina
Marti and European Theatre Collectives actors.
Workshop will be conducted in Finnish and English. Course is free of
charge.
More info:
Salla Kozma 050-5213334
www.theatrecollective.com

Comentarii

Comentarii

Comentariu

%d blogeri au apreciat: