Condamnati in Finlanda pentru ca au identificat amanta unui politician, 11 jurnalisti au fost scapati de CEDO

0
1648

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat, marţi, Finlanda pentru că nu a respectat dreptul la libertatea de expresie in cazul a 11 ziarişti care au identificat-o, in articolele lor, pe amanta unui om politic cunoscut din această ţară, transmite Efe.

Finlanda va trebui să ii plătească fiecăruia dintre cei 11 ziaristi, apelanţi, o sumă cuprinsă intre 12.000 şi 39.000 de euro pentru daune materiale, intre 2.000 şi 5.000 pentru daune morale, şi intre 3.000 şi 5.000 de euro pentru diverse cheltuieli.

Faptele se referă la perioada de la inceputul anului 1997, cand revistele ‘Seura’, ‘Nykyposti’, ‘7 Paivaa’, ‘Hymy’ şi ziarul ‘Iltalehty’ au publicat nouă articole despre A., un om politic foarte cunoscut din Finlanda, care a fost destituit din funcţie de către Consiliul de stat.

in articolele menţionate, era relatat modul cum respectivul politician a căzut in dizgraţie după o lună de zile de la un incident cu soţia sa, in prezenţa amantei, in care a fost nevoie de intervenţia poliţiei.
……

Condamnati in Finlanda pentru ca au identificat amanta unui politician, 11 jurnalisti au fost scapati de CEDO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.