Cerşetoria ar putea fi interzisă în Finlanda

1
1821

Ministrul finlandez de interne, Anne Holmlund, a cerut interzicerea cerşetoriei, practicată mai ales de romi, asigurand in acelaşi timp că o astfel de măsură nu vizează nicio comunitate in mod special, potrivit presei locale.

Ea a spus că cerşetoria practicată de romi pare a fi o activitate organizată, cu caracteristici ce seamănă cu traficul cu fiinţe umane.

Un grup de lucru al Ministerului de Interne a prezentat un raport ministrului, potrivit căruia cerşitul desfăşurat intr-un loc public pentru obţinerea unui venit regulat ar trebui interzis, printr-un amendament la Actul de ordine publică.

Proiectul vine in condiţiile criticilor care consideră o astfel de măsură drept discriminatorie şi vizand un grup precis, romii. „Obiectivul este lupta impotriva crimei organizate, care se ascunde in spatele cerşetoriei”, a explicat ministrul de interne, asigurand că măsura propusă nu vizează nicio comunitate in mod special.

Potrivit statisticilor oficiale, circa 200 de cerşetori se află in Finlanda, majoritatea romi din Romania.

Textul Ministerului de Interne, care trebuie aprobat de guvern inainte de a fi prezentat Parlamentului, propune amenzi pentru taberele ilegale şi cerşetorie, iar cerşetoria organizată să fie clasată drept infracţiune.

Potrivit ministrului, un procent semnificativ dintre cerşetori face parte dintr-o structură organizată şi trebuie protejaţi cei care au fost forţaţi să vină să cerşească in Finlanda.
Potrivit poliţiei, legătura dintre cerşetorie şi crima organizată nu a fost stabilită.

articol complet la :

Cerşetoria ar putea fi interzisă in Finlanda

| REALITATEA .NET

Ministrul finlandez de interne, Anne Holmlund, a cerut interzicerea cerşetoriei, practicată mai ales de romi, asigurand in acelaşi timp că o astfel de

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.