Persoanele slabe dorm mai bine

0
1592

0-123753-fatahamacshutterstock_11876356.jpgCercetătorii de la Spitalul Universitar Kuopio, din Finlanda, au demonstrat că persoanele care fac exerciţii fizice, ţin diete alimentare şi sunt mai slabe au parte de un somn odihnitor şi se simt şi mult mai bine in general.

Aceştia au testat 81 de persoane obeze care sufereau de apnee, tulburare a somnului care se manifestă prin intreruperi ale respiraţiei, sforăit şi faptul că suflul este greu. Majoritatea dintre aceştia erau mereu obosiţi, aveau schimbări bruşte de atitudine, nu se puteau concentra in timpul partidelor de sex şi nici in timp ce conduceau.

După ce au ajuns la aceste concluzii, medicii au introdus o dietă scăzută in carbohidraţi, circa 600 de calorii pe zi, timp de trei luni, in cazul a jumătate din subiecţi şi i-au incurajat să facă exerciţii fizice. Celeilalte jumătătţi i-au fost puse la indemană pliante despre cum să ducă o viaţă mai sănătoasă.

După cele trei luni cei care şi-au imbunătătţit stilul de viaţă şi au slăbit, au scăpat de o parte din tulburările somnului şi se simţeau şi mult mai bine, pe cand in cazul celorlalţi imbunătăţirile au intarziat să apară…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.