Finlandezii vor expulzarea cerşetorilor români din ţara lor


Patru din cinci finlandezi vor ca romii cerşetori să fie trimişi in ţara lor de origine, conform unui sondaj comandat de MTV 3 (televiziune finlandeză), in luna aprilie 2012, pe un eşantion de 2.000 de persoane, scrie publicaţia online Osterbottens.

Procentul bărbaţilor care au participat la acest sondaj şi care sunt pentru alungarea romilor cerşetori este de 85%, in timp ce 81% dintre femei vor ca autorităţile să ia această măsură. Astfel că nouă din zece finlandezi consideră că nu ar trebui acceptaţi cerşetori romani pe străzi, nici măcar vara. Numai un procent dintre cei chestionaţi au recunoscut că au dat bani cerşetorilor.

Arno Tanner, profesor la Universitatea Helsinki, care a studiat romii din Europa de Est, este mirat de atitudinea finlandezilor faţă de cerşetorii romani. El pune insă acest lucru pe seama faptului că populaţia este acum mult mai informată in legătură cu activităţile de cerşetorie şi cu avantajele celor care o practică. Sondajul, realizat de Think If Laboratoires, are o marjă de eroare de 3% şi este primul realizat in Finlanda in anul 2012.

Autorităţile finlandeze estimează că actualmente ar exista in capitala Helsinki aproximativ 300 de cerşetori de origine romană, care locuiesc in tabere ilegale sau in autoturisme. Din experienţa anului trecut, poliţia finlandeză estimează că in vară numărul acestora va depăşi 500 şi spune că, in paralel cu cerşetoria, bandele de romi cu cetăţenie romană se mai ocupă şi cu furturi din buzunare şi locuinţe, dar şi cu inşelătorii de tot felul.

http://www.cotidianul.ro/finlandezii-vor-expulzarea-cersetorilor-romani-din-tara-lor-181191/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.