Finlandezii au luat 500 hectare de padure la Buzau

0
1626

Grupul finlandez Tornator, care deţine 12.000 de hectare de păduri pe piaţa locală, a cumpărat incă 500 de hectare la Buzău, in prima tranzacţie semnificativă cu păduri anunţată in acest an. „Tranzacţia s-a derulat recent”, a spus Zoltan A. Kosy, contry manager al diviziei din Romania a Tornator. El nu a oferit informaţii legate de valoarea tranzacţiei, insă un hectar de pădure are un preţ mediu de 3.000 de euro, astfel că deal-ul cu cele 500 de hectare luate de Tornator la Buzău poate fi estimat la peste 1,5 mil. euro.

Finlandezii au inceput să cumpere păduri pe piaţa locală in 2008 şi in numai un an au ajuns să deţină 12.000 de hectare. in 2011, compania nu a făcut achiziţii deoarece au spus că nu au găsit suprafeţele potrivite. Unul dintre criteriile după care se ghidează cand cumpără este suprafaţa, aceasta trebuind să fie mai mare de 500 ha.

Tornator este unul dintre cei mai mari proprietari străini de păduri alături de fondul german de investiţii Nordcapital şi de austriecii de la Holzindustrie Schweighofer. Investitorii străini au ajuns să deţină in jur de 100.000 de hectare de păduri pe piaţa locală, adică 1,5% din fondul forestier al Romaniei, potrivit estimărilor ZF pe baza datelor jucătorilor din piaţă.

Finlandezii au luat 500 hectare de padure la Buzau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.