Nokia vrea să tragă cu ochiul în mail-ul angajaţilor şi ameninţă cu relocarea din Finlanda

0
2035

Nokia joaca tare pe teren propriu. Compania finlandeza a amenintat autoritatile de la Helsinki cu relocarea afacerii, daca legislativul nu aproba un proiect de lege, prin care isi poate spiona proprii angajati. „Daca legea nu trece de Parlament, Nokia paraseste Finlanda” sustine cotidianul Helsingin Sanomat, care citeaza surse guvernamentale.

Situatia este delicata, in contextul in care gigantul Nokia santajeaza statul cu adoptatea unei legi ce incalca flagrant drepturile angajatilor, aspect pe care presa nu a intarziat sa il critice. Mai exact, este vorba de supravegherea postei electronice a angajatilor. Daca isi va gasi suficienti sustinatori, pe 24 februarie, legea ar putea trece de Parlament si apoi sa fie pusa in aplicare.

In mod surprinzator, ambele parti implicate neaga cu vehementa existenta unui conflict, desi amendamentul propus de Nokia a primit deja numele neoficial de „Lex Nokia”. Primul-ministru Matti Vanhanen declara ca nu este la curent cu vreo astfel de revendicare, in timp ce ministrul telecomunicatiilor sustine ca a aflat de un pseudo-conflict din presa cotidiana.

..

Nokia vrea să tragă cu ochiul in mail-ul angajaţilor şi ameninţă cu relocarea din Finlanda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.