Un candidat de extremă-dreapta din Finlanda propune asasinarea premierului şi a ministrului de finanţe

0
1579

Presa din Finlanda a prezentat, luni, insemnările de pe reţeaua de socializare Facebook ale unui candidat de extremă-dreapta la alegerile locale care sugerează că premierul şi titulara portofoliului Finanţelor să fie ucişi, transmite AFP.

„Lunetist, binoclu şi două gloanţe. Un prieten patriot ar putea comite un act de patriotism şi să se debaraseze de” Jyrki Katainen şi Jutta Urpilainen, scria la 2 iulie Amon Rautiainen, candidat al partidului Adevăraţii Finlandezi pe listele din localitatea Kotka, din sud-estul ţării.

El a modificat numele celor doi membri ai guvernului cu jocuri de cuvinte, insultand-o pe Jutta Urpilainen.

Luni, el a şters mesajul, după ce a fost comentat pe larg de mass-media din ţară. Ulterior, intr-o declaraţie acordată postului naţional de televiziune Yle, şi-a exprimat regretul pentru comentariile sale, care nu erau menite să devină publice, fiind scrise „pentru distracţie, in miezul acţiunii”.

Presa finlandeză s-a mai referit la numeroasele insemnări cu tentă islamofobă publicate in ultimele luni de Rautiainen pe Facebook, de asemenea suprimate luni de autorul lor, precizează Agerpres.

Potrivit sondajelor, partidul Adevăraţii Finlandezi este aşteptat să obţină un rezultat surprinzător la alegerile locale programate pentru 28 octombrie. O anchetă dată publicităţii luni de Yle creditează această formaţiune cu 17,2 la sută din intenţiile de vot, de trei ori mai mult decat la municipalele din 2008 şi aproape dublu faţă de scorul obţinut la prezidenţialele din ianuarie.

Un candidat de extremădreapta din Finlanda propune asasinarea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.