Finlanda, țara în care este cel mai bine să fii mamă. Unde se situează România


Romania inregistrează valori record ale mortalității in randul copiilor șil mamelor, comparativ cu statele dezvoltate, arată raportul „Starea mamelor in intreaga lume”, lansat azi de organizația internațională „Salvați Copiii”.

Din cele 178 de state incluse in raport, Finlanda se distinge ca țara cu cel mai prielnic mediu pentru mame, fiind urmată in clasament de alte cinci state nord-europene: Norvegia, Suedia, Islanda, Olanda și Danemarca.
La polul opus, topul țărilor care oferă condiții sociale precare tinerelor mame este dominat de comunitățile africane, in frunte cu Somalia, Congo, Niger și Mali. Cifrele sunt relevante: in timp ce in Ciad una din 15 femei moare anual din cauza complicațiilor din timpul sarcinii, in Suedia, o asemenea tragedie va avea loc doar o dată la 14.100 de nașteri.
De asemenea, dacă in Sierra Leone, 20% din copii nu ajung la varsta de cinci ani, in Islanda, acest risc este de 90 de ori mai mic.
Din păcate, și in acest an, Romania continuă să se evidențieze prin contraperformanțe.
Țara noastră ocupă locul 65 in clasamentul internațional, ceea ce o clasează pe ultima poziție la nivelul Uniunii Europene, la distanță considerabilă față de Ungaria (locul 55) și Bulgaria (44). Mai mult, Romania este depășită in topul global de state mult mai sărace, precum Serbia (locul 36), Cuba (35) sau Belarus (26).
mai mult :

Finlanda, țara in care este cel mai bine să fii mamă. Unde se situează Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.