Ulla Vaisto: Politia de frontiera a luat in serios responsabilitatea securitatii frontierei

0
1664

Excelenta Sa, Ulla Vaisto, Ambasadorul Finlandei la Bucureşti, a efectuat o vizită de lucru simbătă la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni.

Cu aceasta ocazie, conducerea IJPF Iasi a prezentat principalele activitati desfasurate de catre politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, modul in care se realizeaza pregatirea si masurile anticoruptie luate la nivelul acestei structuri.
Pe timpul vizitei Ulla Vaisto a asistat la efectuarea controalelor de frontiera atat pe sensul de iesire cat si cel de intrare in tara si la un exercitiu tactic demonstrativ.
De asemenea, au fost descrise modul si etapele desfasurarii controlului de frontiera la iesirea/intrarea din/in Romania a persoanelor, bunurilor si mijloacelor de transport cu privire la respectarea prevederilor reglementarilor europene si a legislatiei nationale cu incidenta in materie, folosirea tehnicii din dotare ( statii de lucru, cititoare optice: fixe si portabile, doku-box, dispozitivul optic, detectorul CO2, detectorul pentru bataile inimii, aparat pentru detectarea materialelor radioactive, endoscop, buster, comparator video-spectral) si a Sistemului optic de recunoastere. Totodata, a fost realizata o prezentare a aparaturii si tehnicii folosite pentru supravegherea frontierei externe a Uniunii Europene.

La finalul vizitei Excelenta Sa a sustinut o conferinta de presa, ocazie cu care a precizat:
„Apreciez nivelul deosebit al echipamentelor care sunt in dotarea Politiei de Frontiera si modul in care s-a realizat recrutarea si pregatirea politistilor care folosesc aceste echipamente. La nivelul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni combinatia dintre dotarea tehnica si nivelul pregatirii poltistilor de frontiera este foarte buna. Impresia pe care mi-am facut-o vizitand acest punct de frontiera este absolut pozitiva si consider ca Romania, prin POLITIA DE FRONTIERA, a luat foarte in serios responsabilitatea asigurarii securitatii frontierei. Voi pleca de la Iasi cu o impresia foarte buna pe care o voi transmite si Guvernului Finlandez „.

Aceasta vizita reprezinta un element foarte important al adoptarii deciziei de acceptare a tarii noastre in zona de circulatie libera in Europa.

Ulla Vaisto: Politia de frontiera a luat in serios responsabilitatea securitatii frontierei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.