Comentarii venite la Finlanda.ro

0
2332

author : Unu´ Din Finlanda (bombonel.cs.abo.fi)
Din pacate mass-media din romania abunda de zvonuri ca in finlanda abunda locurile de munca. Toata ziarele romanesti publica cate zeci de mii de locuri sunt disponibile in Finalnda si noroc ca a intrat Romania in EU sa le ocupe. Ceea ce nu se spune nicaieri (nici macar pe site-ul MAE) sunt cerintele pentru a gasi loc de munca in finlanda: munca calificata (nu „oameni buni la toate”, cel putin engleza pentru anumite joburi, si finlandeza pentru MAJORITATEA).

Mi se pare o abordare complet iresponsabila din partea presei romanesti sa lanseze stiri nedocumentate. Si sincer mi se pare si o abordare „neserioasa” din partea celor care vin la munca in finlanda, sa vina cu 200 de euro in buzunar, fara informatii, fara diplome/acte de calificare in meserii si sa astepte sa gaseasca loc de munca in cateva zile. Si cand isi dau seama de greseala facuta dau vina pe finlandezi sau pe ambasada romaniei ca nu-i ajuta.

You can see all comments on this post there:
http://www.finlanda.ro/?c=192#186

si

author : Joku (cache-3.wall.soneralink.com)
ca si in Romania, este greu sa lucrezi daca nu cunosti deloc linba locala. Ar fi totusi bine daca ai face prima data o vizita ca turist ca sa vezi ce este „Finlanda”, si apoi vezi singur care este situatia. Este nesigur sa vi pe spusele unui sau a altui. Gasirea unui loc de munca este o loteria chiar si pentru finlandezi (somajul este mare in finlanda). Ceea ce este scris in RomaniaLibera este „gargara cu biscuiti”; eu locuiesc in Turku si pot sa te asigur nu este asa cum ei scriu. Daca ai veni aici cu sotia pentru a gasi de munca (cu 3000€ in buzunar) cred ca sanse ar fi cam(sau max.) 1% ca sa gasesti, dar nu se stie nici o data. Depinde bineinteles si domeniu in care esti calificat, sau in care incerci sa gasesti munca. Acum fiind si iarna nu te sfatuiesc sa vi (agricultura cade de pe lista de alegeri). Daca ai avea vreun contract, sau cunostinta aici care sa te ajute, poate ar fi mai multe sanse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.