Finlanda dă undă verde construirii primului buncăr pentru stocarea 'permanentă' de deșeuri nucleare din lume

0
1712

Finlanda a dat undă verde joi construirii primului buncăr pentru stocarea ‘permanentă’ de deșeuri nucleare din lume, care poate păstra combustibil uzat timp de 100.000 de ani, relatează AFP
Buncărul, care va fi săpat la o adâncime medie, va fi exploatat de Posiva, compania responsabilă cu gestionarea deșeurilor nucleare în Finlanda.
Într-un comunicat, guvernul a anunțat că ‘a acordat Posiva o licență pentru construcția unei unități de procesare a combustibilului nuclear uzat și un spațiu de depozitare’ la Olkiluoto (sud-vest) unde Areva construiește viitorul reactor EPR al companiei producătoare de energie electrică finlandeză TVO.
low and intermediate waste repository
Acest imens buncăr săpat în rocă va fi primul sit din lume pentru depozitarea ‘permanentă’ de deșeuri nucleare înalt radioactive (HA).

Săpate la o adâncime de 400-450 de metri sub pământ, tunelele, în care se vor afla containere acoperite cu un strat de cupru, vor fi sigilate cu bentonită.
http://www.agerpres.ro/externe/2015/11/12/finlanda-da-unda-verde-construirii-primului-buncar-pentru-stocarea-permanenta-de-deseuri-nucleare-din-lume-19-52-55

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.