Ziua Dobrogei in Finlandala Espoo. Ziua Dobrogei/ Dobrogean päivää/ Dobrogea Day

0
1943

Emisiune despre Ziua Dobrogei in Finlanda precum și impresii despre Finlanda a realizatorilor.
Watch video!
Românii din Finlanda au petrecut românește de „Ziua Dobrogei”
Românii din orașul finlandez Espoo s-au simțit ca acasă cu prilejul Zilei Dobrogei. Sărbătoarea a fost marcată printr-un eveniment inedit intitulat „Tradiții și obiceiuri din Dobrogea”, organizat în baza unui parteneriat între Asociația Culturală Română „Helsinki” și Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor Burada”, cu participarea realizatorului TV Dan Cojocaru și a maestrului bucătar Aurelian Daniel Dragoman.

Cei prezenți la eveniment s-au putut bucura atât de revederea unor imagini din filmul „Independența României”, de prezentarea volumului „Valori ale culturii de masă din Dobrogea”, semnat de Aurelia și Ștefan Lăpușan și prezentat în orașul finlandez Espoo de realizatorul Dan Cojocaru, au răsfoit revista „Datina” a Centrului Cultural Județean „Teodor Burada”, dar au degustat și atât de delicioasele preparate tradiționale românești care au fost apreciate deopotrivă de români și finlandezi.
Realizatorul TV Dan Cojocaru a susținut și o prezentare cu tema „Dobrogea, cel mai vechi și totodată cel mai tânăr teritoriu din Europa”, punând accent pe componenta multiculturală și pe modelul de înțelegere interetnică ce definește ținutul dintre Dunăre și Marea Neagră.

mai mult la :  http://cctb.ro/2015/11/17/romanii-din-finlanda-au-petrecut-romaneste-de-ziua-dobrogei-galerie-foto/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.