Finlanda este locul cel mai bun din lume pentru a fi mamă …

0
2320


Finlanda este locul cel mai bun pentru a fi mamă, țară urmată de Suedia și de Islanda, susține World Mothers’ Index, realizat de către organizația ‘Salvați Copiii’ (Save the Children) și preluat de cotidianul The Telegraph.
Pe de altă parte, Marea Britanie a coborat in topul țărilor in care este cel mai bine să fii mamă, ajungand pe poziția a 26-a, la egalitate cu statul est-european Belarus, potrivit Indexului care analizează ratele mortalității, statutul economic și educația mamelor și a copiilor.

in prezent, Marea Britanie se situează cu mult in urma celor mai multe state din Europa Occidentală, inclusiv a Germaniei, Danemarcei și Spaniei, deși in urmă cu 14 ani ea ocupa locul al șaptelea. Cu toate acestea, Marea Britanie rămane in continuare inaintea SUA, care ocupă locul 31. Femeile americane se confruntă cu același risc de deces matern ca și cele din Iran sau Romania, arată raportul.
Acesta subliniază, totodată, că in SUA, riscul ca o fată de 15 de ani să moară pe parcursul vieții din cauza unei sarcini a crescut cu peste 50% din 2000, de la una la 3.700 la una la 2.400.

Finlanda este locul cel mai bun din lume pentru a fi mamă

Finland’s Mothers Are World’s Happiest

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.