Finlanda: Trei suspecți în ancheta privind atacul cu cuțit, puși în libertate

0
1983

Trei din cele șapte persoane reținute în cadrul anchetei referitoare la atacul cu cuțit comis pe 18 august la Turku, în sud-vestul Finlandei, și în care au fost ucise două femei, au fost puși în libertate, a anunțat sâmbătă poliția finlandeză, transmite AFP.
Patru persoane rămân în arest în acest stadiu al anchetei, printre ele aflându-se și suspectul principal, identificat drept Abderrahman Mechkah, un marocan de 18 ani.
Doi bărbați reținuți miercuri, de naționalitate marocană sau algeriană, au fost eliberați și scoși de sub anchetă.
Atacul, survenit în plină zi în centrul orașului Turku, a fost calificat drept ‘terorist’ de autorități, dar mobilul agresorului rămâne necunoscut.
Instanța sesizată în acest dosar nu a precizat naționalitatea suspectului. Poliția informase anterior că este vorba despre un solicitant de azil marocan, sosit în Finlanda în 2016 și care vizase femei în timpul atacului.


Conforme presei finlandeze, tânărului îi fusese respinsă cererea de azil în Finlanda, dar informația nu a fost confirmată oficial.
El a recunoscut atacurile cu cuțitul, dar a susținut că nu avea intenția de a ucide și a respins orice motivație teroristă.
Două finlandeze au fost ucise în atac, alte opt persoane — șase femei și doi bărbați care le-au sărit în ajutor — fiind rănite, au indicat autoritățile.
AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.