Finlanda. Romii de nationalitate romana si-au instalat corturile in centrul orasului Helsinki

1
1709

Get Adobe Flash player
Romii de naţionalitate romană sperie Finlanda. După ce au fost alungaţi dintr-o tabără ilegală de la periferia capitalei, zeci de romi şi-au instalat corturile in Piaţa Senatului din Helsinki. Mai mulţi poliţişti au incercat să demonteze tabăra, dar romii spun că nu au unde locui.

Mascaţii finladezi au venit in număr mare in Piaţa Senatului din centrul Helsinki pentru a evita orice fel de incidente dintre romii de naţionalitate romană şi locuitorii capitalei, sătui de creşterea numărului nomazilor in oraşul lor.

Alungaţi de mai multe ori din localitate pentru cerşetorie, romii continuă să se intoarcă in oraş, pe care mulţi il consideră noul Pamant al Făgăduinţei. Oamenii nu au vrut să părăsească oraşul in ciuda insistenţelor poliţiştilor. Cu haine, frigidere şi tot ce mai aveau au incearcat să ocupe centrul Helsinki pană cand autorităţile le vor oferi un alt loc pentru instalarea taberei.

Veniţi şi din ţări ca Spania sau Franţa unde s-au luat măsuri aspre impotriva emigraţiei, romii se instalaseră in afara capitalei, unde trăiau de mai multe luni intr-o tabără ilegală.

Temporar, nomazii vor fi primiţi la un centru social unde vor primi mancare şi adăpost, pană se va găsi o soluţie definitivă.

Finlanda. Romii de nationalitate romana si-au instalat corturile in centrul orasului Helsink

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.