Finlanda se va opune aderării României la spaţiul Schengen

2
1888

Finlanda se alătură Olandei in decizia de a vota impotriva aderării Romaniei si Bulgariei la spaţiul Schengen, au informat surse de la Bruxelles, citate de Hotnews.ro. Se pare că decizia finlandezilor este determinată de constrangerile din politica internă a Finalandei, noul guvern de la Helsinki avand o abordare eurosceptică.

Guvernul olandez a decis, vineri, să blocheze aderarea Romaniei şi a Bulgariei la Spaţiul Schengen, care ar fi putut incepe in lunile viitoare.

Decizia putea fi luată la Bruxelles in 22 septembrie, dar ministrul olandez al imigraţiei, Gerd Leers, consideră că cele două ţări nu vor putea păzi frontierele externe ale UE.

Executivul de la Haga a decis să asculte sfatul ministrului Leers, care declara joi in parlamentul olandez că, la nevoie, va utiliza chiar şi un drept de veto la Bruxelles privind extinderea Schengen.

Consiliul miniştrilor de interne, care va avea loc săptămana aceasta la Bruxelles, va trebui, prin urmare, să amane decizia extinderii Spaţiului Schengen.

Finlanda se va opune aderării Romaniei la spaţiul Schengen

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.