Finlanda ne-a suflat un fotbalist

1
1625

Tomi Petrescu (22 de ani) este un fotbalist de origine romană, dar care a jucat deja pentru selecţionata de tineret a Finlandei. A devenit foarte cunoscut in ţara sa de adopţie in 2003, cand a evoluat, impreună cu echipa Finlandei, la Campionatul Mondial rezervat jucătorilor sub 17 ani.

Cariera fotbalistică a lui Tomi Petrescu incepea acum şapte ani, cand tanărul de 15 ani semna cu gruparea englezească Leicester. Totuşi, timp de patru ani, mijlocaşul ofensiv de origine romană nu a prins decat o singură dată prima echipă a englezilor. in 2005, a ajuns „acasă”, la echipa finlandeză de primă divizie Inter Turku, pentru care a marcat zece goluri in 44 de meciuri. in 2007, a prins un transfer la Tampere United. in acel an, Tampere, cu Petrescu mai mereu printre titulari, a caştigat campionatul.

1 COMENTARIU

  1. Tomi Petrescu este nascut in Finlanda din tata roman si mama finlandeza deci are finlandeza ca limba materna. Dupa propriile afirmatii nu a calcat niciodata in Romania si nu se considera roman. Nu mai bateti campii. Va pierdeti credibilitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.