Guvernul Finlandei a decretat, începând cu vineri 27 martie 2020, restrângerea deplasărilor între regiunea Uusimaa și celelalte regiuni ale țării. Măsura este în vigoare până la data de 19 aprilie 2020. Restricția este adoptată în scop preventiv, pentru a încetini răspândirea epidemiei și infectarea persoanelor cu noul coronavirus.

După ce restricțiile vor intra în vigoare, rezidenții din Uusimaa au obligația de a rămâne în interiorul regiunii. De asemenea, rezidenților din alte regiuni nu li se permite deplasarea înspre Uusimaa. Fiecare cetățean are dreptul de a se întoarce la reședința sa, dar nu în scop recreativ. Măsura restrictivă nu atinge libera circulație a mărfurilor între regiuni.

Deplasarea în interiorul regiunii Uusimaa este în continuare permisă.
În mod excepțional sunt permise deplasări în măsura în care acestea se exercită în scop oficial, de serviciu sau pentru a duce la îndeplinire o obligație. Totodată, deplasare poate fi permisă și în cazul în care există un motiv personal întemeiat cum ar fi dreptul de a se întâlni cu un copil sau în caz de deces al unei rude apropiate.

Restricțiile de circulație vor fi puse în aplicare de către Poliție. Încălcarea sau nerespectarea prevederilor în vigoare atrage consecințe, în sensul aplicării unor amenzi. Totodată, dacă Poliția va solicita date despre scopul deplasării, este obligatoriu să fie aduse clarificări.

Fiecare operator de trafic (tren, autobuz, tramvai, metrou) are obligația de a disemina restricțiile de circulație în stații și de a le aduce la cunoștința cetățenilor. Informațiile trebuie să fie disponibile inclusiv în împrejurimile regiunii Uusimaa, în municipalități și în nodurile de tranzit importante care fac legătura cu regiunea.

Mai multe detalii pe pagina de web a Guvernului Finlandei

Ionut Postolache în COMUNITATEA ROMANILOR DIN FINLANDA (oficial grup)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.