O cafenea din Helsinki interzice accesul rromilor romani

1
1864


O organizatie pentru sprijinirea persoanelor fara adapost, „No Fixed Abode”, care administreaza o cafenea din Helsinki, a decis sa nu mai permita rromilor romani accesul in local.

Pe usa cafenelei Kalkkers, situata in cartierul Vallila din Helsinki, a aparut un afis pe care scrie in limba romana ca nu mai este permis accesul rromilor romani, scrie Helsingin Sanomat.

Motivul acestei decizii a fost lipsa de spatiu, a informat asociatia. „Cafeneaua nu este, in primul rand, un loc de cazare”, a afirmat Jussi Lehtonen, seful organizatiei.

La inceputul acestui an, Kalkkers a fost deschisa in fiecare noapte pentru persoanele fara adapost. „In acel moment am spus ca toata lumea poate veni daca nu se aglomereaza prea mult. Insa, la inceputul acestei luni, din ce in ce mai multi rromi au sosit in fiecare noapte”, a mai spus el. Grupuri de peste zece rromi au petrecut nopti in cafenea, dormind pe jos si pe scaune.

Autoritatile finlandeze au deschis un centru de servicii pentru rromi in Kallio, care nu este insa deschis noaptea. In cadrul unei politici menite sa descurajeze practicarea cersetoriei, Helsinki nu

O cafenea din Helsinki interzice accesul rromilor romani

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.