Prezență vasluiană în Finlanda

0
1763

Trei elevi și cinci cadre didactice de la Grupul Școlar Industrial „Ștefan Procopiu” Vaslui se vor afla, preț de cateva zile, in Finalanda, unde vor participa la penultima reuniune a proiectului „Energie pentru maine”.

Proiectul Comenius „Energy for Tomorrow” se află in ultimul an de derulare, iar Grupul Școlar Industrial „Ștefan Procopiu” Vaslui este unitatea coordonatoare. in proiect sunt implicate și opt școli din Finlanda, Turcia, Bulgaria, Italia, Spania, Lituania și Polonia. Motto-ul proiectului este „Nimeni nu poate rezolva totul, dar oricine poate face ceva” și iși propune să contribuie la educarea elevilor in spiritul dezvoltării durabile prin producerea unor mici schimbări in comportamentul lor (in ceea ce privește economisirea energiei in viața cotidiană), la consolidarea dimensiunii europene a educației prin dezvoltarea unor competențe necesare educației permanente și la promovarea valorilor cetățeniei europene (responsabilitatea față de mediul inconjurător).
„Produsele finale ale proiectului sunt: site-ul proiectului, clipul „Economisește energia in școala ta!”, posterul „Economisește energia!”, pliantul „Moduri simple pentru economisirea energiei”, CD-ul „Turul energiei” și broșura „Energie, stiluri de viață și climă”. Produsele finale vor fi utilizate ca materiale auxiliare in timpul orelor și vor fi prezentate comunității locale”, a declarat Doina Mazga, directorul adjunct al liceului „Procopiu”. Proiectul se va finaliza in iulie, iar conferința finală va fi organizată in mai, in Bulgaria.

http://www.obiectivdevaslui.ro/?q=node/30858

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.