Ruşii cu bani cumpără Finlanda

1
1970

Bogaţii Rusiei au cheltuit, anul trecut, 76 milioane de euro pe proprietăţi imobiliare din ţara vecină

Cu banii caştigaţi din petrol, unii ruşi cumpără căsuţe pe marginea lacurilor sau işi construiesc propriile vile in Finlanda, ţară a cărei graniţă e la doar 200 kilometri de Sankt Petersburg.

Arja Viitikko s-a consumat mult pană să se decidă să-şi vandă pămantul şi casa ruşilor. Dar in cele din urmă banii au contat mai mult. „M-am gandit la asta. Ce fac? Vand bucată cu bucată pămantul pentru care a luptat bunicul meu? Dar in vremurile astea, cineva tot il va vinde, aşa că de ce n-aş face-o şi eu?”, spune femeia in varstă de 45 de ani, citată de Bloomberg.

in noiembrie 2006, Arja Viitikko a vandut unor cumpărători ruşi o insulă de 21 de hectare şi mai tarziu o casă in Savonlinna, la nord de Helsinki.

Povestea ei este reprezentativă pentru mulţi finlandezi care au cedat şi şi-au vandut proprietăţile ruşilor cu bani. La Savonlinna, oraş aflat la 335 de kilometri de capitala Finlandei, ruşii au cumpărat 15% din toate proprietăţile imobiliare vandute anul trecut, după cum arată datele de la National Land Survey.

Unu din patru clienţi străini e rus….. Adevarul

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.