Acasă Uncategorized Un finlandez a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru infectarea...

Un finlandez a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru infectarea unor femei cu HIV

0
1652

Un tribunal din Finlanda a condamnat luni un bărbat la zece ani de inchisoare pentru că a infectat intenţionat cu virusul HIV cinci femei şi pentru că a avut relaţii sexuale neprotejate cu alte 15, relatează AFP.

Foto (1)

„Aceste agresiuni scandaloase, pentru care Aki Hakkarainen a fost declarat vinovat, sunt foarte dăunătoare şi periculoase, pentru că au făcut din aceste femei victime ale unei boli incurable”, afirmă tribunalul, intr-un comunicat.

in total, 21 de femei au depus plangere impotriva acuzatului, in varstă de 25 de ani, pentru tentativă de infectare cu virusul HIV, insă in decizia luată in luna aprilie Tribunalul din Rovaniemi a respins două plangeri, din cauza insuficienţei dovezilor.

Finlandezul a fost condamnat şi pentru violarea uneia dintre femei.

in aprilie, tribunalul a anunţat decizia de a-l condamna pe Hakkarainen, insă a amanat-o pe cea cu privire la pedeapsă, cerand in prealabil un examen psihologic. Spunand că acuzatul are o stare psihică bună, tribunalul a anunţat luni pedeapsa de zece ani de inchisoare, dar şi plata unor despăgubiri in valoare de 330.000 de euro.

Procurorul ceruse 12 ani de inchisoare şi 500.000 de euro despăgubiri.. Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descoperă mai multe la Finlanda ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura